Konceptutvecklingsingenjör

VSM Group AB i Huskvarna utvecklar symaskiner som ger konsumenter världen över möjlig­het att uppleva glädjen med sömnad. Företaget är en del i SVP-koncernen med huvudansvar för produktutveckling. Produkterna säljs un­der de globalt ledande varumärkena SINGER®, HUSQVARNA VIKING® och PFAFF®.
 

Efter bilar är symaskiner bland de mest komplexa konsumentprodukter som utvecklas i Sverige. På vår utvecklingsenhet i Huskvarna är vi bland de främsta i världen när det gäller teknikutvecklingen av symaskiner för konsumentmarknaden. Dessa moderna sy- och brodermaskiner innehåller avancerad finmekanik som via stegmotorer och elektronik styrs av en komplex programvara. Finmekaniken består av fler än 400 detaljer i olika material med höga krav på toleranser och utmattningsbeständighet. På vår utvecklingsenhet i Huskvarna strävar vi efter att vara bäst i världen på att utveckla symaskiner. Exempelvis lanserade vi förra hösten världens mest avancerade sy- och brodermaskin, Husqvarna Viking Designer Epic™.
 
Vi är idag en utvecklingsavdelning bestående av ca 40 personer inom mekanik, elektronik och mjukvara som jobbar med att utveckla symaskiner. Dessa ”state of the art” sy- och brodermaskiner har allt man kan önska sig inom mekanik, mjukvara och elektronik. Dessutom har våra produkter tilltalande, internationellt prisbelönt, designspråk. Som ansvarig för konceptutveckling hos oss vill vi att du blickar in i framtiden och driver utveckling som gör våra symaskiner konkurrenskraftiga även i framtiden. Du kommer både arbeta självständigt och driva konceptutveckling i grupp med delar av vår utvecklingsenhet. Målet är att på längre sikt utveckla vår produktflora med ny teknik som ser till att vi ligger i framkant även i framtiden.
 
Din profil:
• Civilingenjör eller högskoleingenjör med minst 10 års erfarenhet
• Innovativ och analytisk, egna patent är meriterande
• Bred teknisk kompetens
• Driven ingenjör med god initiativförmåga
• Erfarenhet av konstruktion av finmekaniska system är meriterande
• Erfarenhet inom elektronik och mjukvara är meriterande
 

Tjänstens omfattning
Tillsvidareanställning
 
För ytterligare information:
Helene Andersson 036 – 14 72 93

Fackliga företrädare:
Lars Gunnar Gustafsson, Unionen 036 - 14 68 58
Peter Söderström, Sveriges Ingenjörer 036 - 14 60 62
 
Du är välkommen att skicka din ansökan till
petra.rommedahl@europe.svpworldwide.com
senast 31:a december.

Märk din ansökan ”Konceptutveckling”

Tjänsten tillsätts löpande

Terms and conditions
Copyright © SVP Worldwide 2014. All rights reserved.
Design & Developed by Wakefly